Het mag geen verrassing zijn om te ontdekken dat de meeste voornemens over het algemeen altijd sneuvelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het vermogen dat je in staat stelt om moeiteloos je doelen te realiseren en je dromen te verwezenlijken ontbreekt. Wat je ook wil veranderen in je leven, wat je doel ook is, of je nu een gezondere levensstijl wilt, meer wilt gaan bewegen, meer geld wilt verdienen, van een ongemak, conflict of een moeilijkheid af wilt, of je streeft naar meer liefde, rust of zelfvertrouwen in je leven. Het maakt niet uit wat je doel is. Om je doelen moeiteloos te realiseren, om je dromen moeiteloos waar te laten worden, heb je je innerlijke vermogens nodig.

In je leven heb je je mentale en fysieke vermogens nodig. Je hebt bijvoorbeeld je brein nodig om te denken, je ogen nodig om te zien, je oren nodig om te horen en je hart nodig om je bloed rond te pompen. Dit gaat heel natuurlijk en moeiteloos. Je hoeft er niets voor te doen. Je organen doen het voor je.

Naast je mentale en fysieke vermogens, heb je ook innerlijke vermogens zoals kracht, Wil, Helderheid, Vrede en Liefde. Deze heeft iedereen, jij ook. Het zijn universele menselijke vermogens. Je wordt ermee geboren. En deze vermogens geven je specifieke kwaliteiten. Ze doen iets voor je.

Als je jouw doel wilt realiseren, dan heb je de innerlijke kwaliteit nodig die je het vermogen geeft om moeiteloos datgene te doen wat nodig is om je doelen te realiseren. En die innerlijke kwaliteit noemen we Wil.

Om je doelen te realiseren heb je uithoudingsvermogen, standvastigheid, en geduld nodig. Je hebt het vermogen nodig om te blijven doorgaan, ook als het moeilijk wordt. En deze vermogens krijg je van je innerlijke kwaliteit Wil. Wanneer je bewust wordt van je eigen Wil, wanneer je er contact mee hebt, dan heb je natuurlijke uithoudingsvermogen, standvastigheid en geduld. Je hebt dan het vermogen om moeiteloos door te gaan tot dat je je doel bereikt hebt. En dit zonder moeite, zonder innerlijke inspanning. Je hebt gewoon het vermogen om dat te doen. Net als je je ogen opent en je ziet, zonder moeite; je ogen zien voor je. Zo heb je in contact met je eigen Wil het vermogen om te doen wat je moet doen, om je doelen te realiseren. Als je niet in contact bent met je Wil, dan voel je dat je niet het vermogen hebt, dan voel je je gebrekkig. Je moet je dan te veel inspannen om vol te houden, om door te gaan. En daarom geef je als snel op en blijven je intenties alleen maar wensen.

Je bewust worden van je innerlijke vermogens leidt werkelijk tot ongekende mogelijkheden en vrijheid.