De methode

Open staan voor alles

Diamond Heart Healing heeft verschillende methodes om je te helpen de verbinding te herstellen met je natuurlijke staat. De belangrijkste en centrale methode is Diamond Heart Inquiry.

Wat is Diamond Heart Inquiry?

Aanwezig zijn bij je ervaring

Diamond Heart Inquiry is een zeer krachtige transformatieve methode waarin je het vermogen leert ontwikkelen om aanwezig te zijn en open te staan voor alle ervaringen die je meemaakt en voor je gevoelens daarover. Aanwezig zijn bij je ervaringen betekent niet dat je ze leuk hoeft te vinden. Je laat gewoon toe wat er al is. Je erkent de waarheid van je ervaring. Je leert aanwezig en open te blijven bij al je ervaringen van moment tot moment, zonder oordeel.

Je pijn en lijden omarmen

Deze methode leert je hoe je aanwezig en open kunt blijven, niet alleen voor wat goed en geweldig voelt, maar een echte openheid die ook je pijn en lijden omarmt. Onze pijn toelaten is van vitaal belang, omdat we door ons te verdedigen tegen pijn de verbinding met onze natuurlijke open staat verliezen. Als we de pijn toelaten, deze zo volledig mogelijk voelen en er tegelijkertijd nieuwsgierig naar zijn, dan brengen we er bewustzijn in en beginnen we te begrijpen waar de pijn over gaat. We kunnen zien dat het niet de huidige situatie is die ons pijn doet, maar dat de pijn al in ons zit. We kunnen zien dat iets of iemand ons in een oude wond uit het verleden heeft geraakt en de pijn naar de oppervlakte heeft gebracht. We kunnen nu zien dat er niets verdedigd hoeft te worden, dat de pijn, de gekwetstheid, al gebeurd is. Er is geen reden meer voor die verdediging. We kunnen zien dat de zelfcontractie ons beschermd heeft, maar ons nu tegenhoudt en ons doet lijden.

Begrip en compassie

Dit is geen therapie. We proberen niets te fiksen, te veranderen of kwijt te raken. De enige benadering hier is begrip. Het is compassievol, liefdevol begrip. Het is precies afgestemd op waar je op het moment bent. Alleen met compassievol begrip voel je je veilig, opent je hart, laat je los en keer je weer terug in je natuurlijke staat. En je natuurlijke staat is wat uiteindelijk je belemmeringen en je lijden oplost en je bevrijdt. Het is deze combinatie van objectief, helder en precies begrijpen van je ervaring, en de compassievolle afstemming op waar je op het moment bent die Diamond Heart Inquiry zo krachtig en transformerend maakt.

En het mooie bovendien is dat deze methode geen speciale plaats, tijd of houding vereist. Jouw ervaring van moment tot moment is de ingang naar healing en vrijheid. En je dagelijks leven is het laboratorium van je ontdekkingstocht. Het is een reis van zelfontdekking waarin je jezelf steeds meer toestaat om open en gevoelig te zijn, waardoor oude pijn en beperkingen aan de oppervlakte komen en oplossen, zodat je volledig aanwezig kunt zijn in je leven, zodat je in staat bent om volledig jezelf te zijn. Dat is waar we allemaal van houden en willen; onszelf zijn, vrij en op ons gemak zijn met onszelf en de wereld. Het is het einde van emotioneel lijden, conflicten en ontevredenheid. Het is onze natuurlijke staat van zijn. Dit is wat echte healing en vrijheid is.

Wil je een methode leren die je echt in staat stelt om ware healing en vrijheid te ontdekken?

Meld je aan voor een ontdekkingsgesprek!