Essentie trainingen

Ware vervulling en vrijheid ontdekken

Wat is ware vervulling en vrijheid?

Wanneer we in onze natuurlijke staat zijn, dan staan we open om aangeraakt te worden door de buitenwereld en we staan open voor alle aspecten van ons zijn om op te komen en te functioneren in de wereld. We zijn dan vrij om al onze aspecten uit te drukken in relatie met anderen. We zijn krachtig wanneer dat nodig is, liefdevol wanneer dat nodig is, gepassioneerd, intelligent, vredig, scherp, helder, zachtaardig of mededogend wanneer dat nodig is. Er is geen enkel aspect van ons dat wordt tegengehouden. We zijn vrij om de volheid van wie we zijn uit te drukken. We zijn volledig onszelf op elk moment. En er gaat niets boven onszelf zijn, het geeft volledige voldoening. Het is ware vervulling en vrijheid.

Openen voor onze essentiële kwaliteiten

Tijdens ons proces van heling en bevrijding en in het dagelijks leven komen we moeilijke ervaringen tegen; pijn, woede, schaamte, angst, conflicten – allemaal dingen die het moeilijk maken om er gewoon te zijn, om aanwezig te zijn. Om aanwezig te kunnen blijven bij die moeilijke ervaringen hebben we hulpbronnen nodig. We hebben bijvoorbeeld Kracht en Moed nodig om onze angsten en het onbekende onder ogen te zien. We hebben ook Liefdevolle vriendelijkheid en Compassie nodig om de tedere en pijnlijke delen in ons te laten opkomen en te helen. Enkele andere kwaliteiten die ons helpen in ons proces en in het leven van onze openheid en vrijheid zijn: Vrede en Stilte, Vertrouwen en Innerlijke steun, Vreugde en Nieuwsgierigheid. Dit zijn allemaal kwaliteiten van ons wezen, van wie we zijn. We noemen deze kwaliteiten ook wel essenties.

In een ondersteunend veld van liefdevolle verbinding openen we ons voor deze essentiële kwaliteiten in onze eigen ervaring. We schijnen het licht van ons onderzoek op deze kwaliteiten. Wat is onze ervaring als we diep voelen in deze kwaliteiten van zijn? Waarom lukt het ons vaak niet om ze te ervaren? Wat blokkeert ze en hoe kunnen we ze bevrijden, zodat ze ons kunnen dienen in ons proces van healing en in ons dagelijkse leven?

De helende kracht van een liefdevolle verbinding

We komen samen in de veilige ruimte van een liefdevolle verbinding voor deze diepgaande verkenning, inclusief onderricht, inquiry beoefening, geleide meditaties, praktische tools en oprechte gesprekken.

Als het gaat om het ontdekken en leven van onze vrijheid is het essentieel om een ondersteunend veld van liefdevolle verbinding te hebben. We kunnen het niet alleen. Het verlies van verbinding met onze natuurlijke staat en onze essentiële kwaliteiten vond plaats in de context van relaties. En alleen in relatie met de ander kan er healing plaatsvinden. We hebben de liefdevolle verbinding nodig om te helen; om heel te worden.

Hoe kun je meedoen?

Deze essentie trainingen zijn onderdeel van Diamond Logos Teachings. Ik ben sinds 2016 teacher bij de Diamond Logos. De trainingen vinden plaats in Nijmegen en worden door mij en Ko Bakker samen gegeven. We begeleiden verschillende groepen in Nijmegen. Sommige groepen zijn nog open en is het mogelijk om je erbij aan te sluiten. We starten ook regelmatig nieuwe groepen. Meld je bij ons aan om hiervan op de hoogte gehouden te worden: Aanmelden

Hieronder vind je de geplande trainingen en een introductiefilmpje van de Diamond Logos Teachings.

Welke trainingen spreken jou aan?

Rusten in Zijn

Diamantbewustzijn