Rusten in Zijn

Complete vrijheid en vervulling

Wanneer we rusten in Zijn, betekent het dat we in onze natuurlijke staat zijn. We rusten in onze grond, in wie we werkelijk zijn. En onze natuurlijke staat is complete openheid. Het is open gewaarzijn; we zijn aanwezig en open. Het is een oneindige openheid die geen structuren of inhoud kent. Deze openheid omvat en doordringt alle onze ervaringen. Alles komt erin op en lost er weer in op. Het omvat en doordringt alles. Het is het zijn van alles.

Wanneer we rusten in Zijn, in onze natuurlijke staat, dan zijn we open om aangeraakt te worden door de buitenwereld en open voor alle aspecten van ons zijn om naar voren te komen en te functioneren in de wereld. We zijn dan vrij om al onze aspecten uit te drukken in relatie met anderen. We zijn krachtig wanneer dat nodig is, liefdevol wanneer dat nodig is, gepassioneerd, intelligent, vredig, scherp, helder, zachtaardig of mededogend wanneer dat nodig is. Er is geen enkel aspect van ons dat wordt tegengehouden. De openheid van ons Zijn is pure potentie. We zijn vrij en in staat om de volheid van wie we zijn uit te drukken. We zijn vrij en vol van onszelf. Het is complete vrijheid en vervulling.

Deze oneindige openheid wordt ook wel het Absolute genoemd. Omdat het de onveranderlijke, allesomvattende basis is van alles. In de Diamond Logos wordt dit Absolute veld in de Radiance en de Deep onderscheiden, in een Stralende kant en een Diepe kant; In dit Absolute veld, in deze absolute openheid komt alles op en alles lost ook weer hierin op. Hoe meer we kunnen rusten in Zijn, hoe meer onze conditionering en geschiedenis oplost, en des te meer we wakker worden en aanwezig zijn in het nu. En hoe meer we aanwezig zijn in het nu, hoe meer we ons leven ten volle kunnen leven.

Openheid is onze waarheid. En die waarheid realiseren is wat ons heelt en bevrijd.

We gaan een jaar lang leren om te rusten in Zijn. We komen samen in de veilige ruimte van een liefdevolle verbinding voor deze diepgaande verkenning, inclusief onderricht, inquiry beoefening, geleide meditaties, praktische tools en oprechte gesprekken.

Er is niets kostbaarder dan het ontdekken en leven van onze vrijheid. Er gaat niets boven zijn wie je werkelijke bent. Rusten in Zijn, in je natuurlijke staat, is complete vervulling en vrijheid.

De cursus beslaat 10 dagen verdeeld over het jaar.

Praktische informatie

Data– de zondagen

15 september; 13 oktober; 10 november; 22 december 2024; 19 januari; 16 februari; 23 maart; 13 april; 18 mei en 22 juni 2025.

Tijd

10 uur tot 17 uur

Plaats

Cordium, de Ruyterstraat 65, Nijmegen

Prijs

De prijs voor de cursus is € 950,-. Er is mogelijkheid om in delen te betalen. Voor studenten en mensen met een minimuminkomen is het € 650,-. Voor deelnemers die al eerder de cursus hebben gedaan is het € 550,-.

Teachers

Hassan Elkadi en Ko Bakker

Diamond Logos Groep 2 start 15 september 2024 met deze cursus, maar is al een aantal jaren samen. Deelname kan alleen in overleg met de teachers.

Heb je vragen of wil je deelnamen, neem dan contact met ons op.