Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rusten in Zijn, dag 3

november 10 @ 10:00 - 17:00

Rusten in Zijn

Wanneer we rusten in Zijn, betekent het dat we in onze natuurlijke staat zijn. We rusten in onze grond, in wie we werkelijk zijn. En onze natuurlijke staat is complete openheid. Het is open gewaarzijn; we zijn aanwezig en open. Het is een oneindige openheid die geen structuren of inhoud kent. Deze openheid omvat en doordringt alle onze ervaringen. Alles komt erin op en lost er weer in op. Het omvat en doordringt alles. Het is het zijn van alles.

Wanneer we rusten in Zijn, in onze natuurlijke staat, dan zijn we open om aangeraakt te worden door de buitenwereld en open voor alle aspecten van ons zijn om naar voren te komen en te functioneren in de wereld. We zijn dan vrij om al onze aspecten uit te drukken in relatie met anderen. We zijn krachtig wanneer dat nodig is, liefdevol wanneer dat nodig is, gepassioneerd, intelligent, vredig, scherp, helder, zachtaardig of mededogend wanneer dat nodig is. Er is geen enkel aspect van ons dat wordt tegengehouden. De openheid van ons Zijn is pure potentie. We zijn vrij en in staat om de volheid van wie we zijn uit te drukken. We zijn vrij en vol van onszelf. Het is complete vrijheid en vervulling.

Deze oneindige openheid wordt ook wel het Absolute genoemd. Omdat het de onveranderlijke, allesomvattende basis is van alles. In de Diamond Logos wordt dit Absolute veld in de Radiance en de Deep onderscheiden, in een Stralende kant en een Diepe kant; In dit Absolute veld, in deze absolute openheid komt alles op en hierin lost ook alles op, gaat terug naar zijn, komt terug in zijn openheid. Hoe meer we rusten in Zijn, hoe meer onze conditionering en geschiedenis oplost, en hoe meer we wakker worden in het nu. En hoe meer aanwezig we zijn in het nu, hoe meer we ons leven ten volle kunnen leven. Openheid is onze waarheid. En die waarheid realiseren is wat ons heelt en bevrijd.

We gaan een jaar lang leren om te rusten in Zijn. We komen samen in de veilige ruimte van een liefdevolle verbinding voor deze diepgaande verkenning, inclusief onderricht, inquiry beoefening, geleide meditaties, praktische tools en oprechte gesprekken.

Er is niets kostbaarder dan het ontdekken en leven van onze vrijheid. Er gaat niets boven zijn wie je werkelijke bent. Rusten in Zijn, in je natuurlijke staat, is complete vervulling en vrijheid.

De cursus beslaat uit 10 dagen verdeeld over het jaar. De data zijn: 15 september; 13 oktober; 10 november; 22 december 2024; 19 januari; 16 februari; 23 maart; 13 april; 18 mei en 22 juni 2025.

Gegevens

Datum:
november 10
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

Hassan Elkadi en Ko Bakker

Locatie

Cordium, , Nijmegen
De Ruyterstraat 65
Nijmegen, Gelderland 6512 GB Nederland
+ Google Maps